Tunne luontosi ja elä sen mukaan

Heippa.


Nimeni on Laura. VOIMABILEIDEN Light Warrior. Missioni on olla rakentamassa sellaista maailmaa, jossa jokaisen uniikki potentiaali saa mahdollisuuden kasvaa täyteen kukoistukseensa.

Haluan elää maailmassa, jossa jokainen voi ilmentää omia luontaisia vahvuuksiaan anteeksi pyytelemättä, ja jossa yhteisöinä opimme arvostamaan ja hyödyntämään toinen toistemme erilaisuutta ja todellista luontoa.


Oma itsetutkiskelun polku alkoi noin 7 vuotta sitten. Olin ajautunut tilaan, jossa päiviäni väritti ahdistus ja en pystynyt kunnolla nukkumaan. Minulla oli aina kiire ja jahtasin onnen hetkiä ulkoapäin kuin koira häntäänsä.


En ikinä pysähtynyt miettimään, miksi ja ketä varten olen kiireinen. Jossain vaiheessa päätin, että en halua elää elämääni näin. Pakkasin tavarani ja muutin yksin Australiaan.


Australiassa löysin joogan. Jooga auttoi rauhoittamaan ylivirittyneen hermoston ja hidastamaan levotonta mieltä. Joogan avulla opin hiljalleen tarkkailemaan oman mielen toimintaa pävittäisessä elämässä, sekä tunnistamaan ja päästämään irti vanhoista pinttyneistä uskomuksista ja ajatusmalleista.


Opiskelin joogaterapiaa Thaimaan Koh Phanganilla. Opettaja Tal Swissa, joogakoulu Luna Alignment Yoga.

Kehoni viisaus ja intuitio alkoivat puhumaan kovempaa ja opin askel askeleelta tekemään viisaampia päätöksiä, jotka olivat enemmän linjassa oman luontoni kanssa.


Muutaman vuoden aktiivisen harjoittelun jälkeen janosin lisää tietoa ja ymmärrystä joogasta, sekä siitä mitä kokonaisvaltainen ja täyttymyksellinen kehon ja mielen hyvinvointi oikein tarkoittaa. Vuonna 2016 muutin takaisin Australiaan kahdeksi vuodeksi. Australiassa opiskelin itseni personal traineriksi.


Kyseisen kahden vuoden aikana vietin myös paljon aikaa Aasiassa opiskellen idän muinaisia filosofioita ja parannus menetelmiä, joissa yhdistyy keho, mieli ja sielu. Opiskelin joogaa, meditaatiota, hengitystyötä sekä vapauttavaa tanssia.


Työskentelin vapaaehtoisena Buddhalaisessa luostarissa, jossa pääsin oppimaan meditaatiota Thaimaalaisilta munkeilta. Sri Lankalla vietin 8 päivää Ayrvedisen lääkärin kotona (Ayurveda on muinainen Intialainen lääketiede, joogan siskotiede) oppien Ayurvedan salaisuuksista.

Luontoretkellä munkkien kanssa lähellä Bangkokkia.

Aasiassa tapasin lukuisia guruja ja opettajia, jotka elivät ja hengittivät näitä filosofioita. Heistä paistoi lapsen kaltainen ilo ja tyytyväisyys, sekä syvä viisaus ja läsnäolo.


Jonkun aikaa integroituani ja reflektoituani kaikkia näitä oppeja, ymmärsin että kaikkien viestien ytimessä oli “tunne luontosi ja elä sen mukaan”. Jokaisessa meissä asuu sisäinen viisaus, kompassi, joka kertoo mitä juuri sinä tarvitset jokaisessa hetkessä.Opettajamme Swami Atma ohjasi meille kauniin iltapäivämeditaation Ganges joen varrella Intian Rishikeshissä.

Olemme kaikki uniikkeja kokonaisuuksia ja tärkeintä on oppia ymmärtämään oman kokonaisuuden käyttöohjeet. Lisäksi ymmärsin, että ympäristömme on vain heijastus siitä, mitä sisimmässämme tapahtuu.


Tarkastelemme maailmaa ajan saatossa kertyneiden uskomusten ja asenteiden verhon läpi, ja vedämme puoleemme sitä, mikä meissä on aktiivista. Tästä syystä, jos haluamme aidosti muuttaa ympäristöämme, meidän täytyy ensin kurkistaa sisimpään ja suorittaa asian mukainen inventaario ja suursiivous.


Kotiin palattuani alkoi oppien soveltaminen omaan elämään. Ja tämä, jos joku on se koulu suurimmista. Niin usein jäämme kiinni mentaalisten oivallusten tuomaan hyvän olon tunteeseen, että unohdamme kehollistaa opit.


Todellinen meditaatio ja mindfullness todella astuu kuvioon silloin, kuin suoritamme päivittäisiä askareitamme ja toimimme erilaisten ihmisten kanssa. Vuosi takaisin paluun jälkeen oli rosoinen, mutta nyt ymmärrän, että sen tarkoitus oli antaa minulle mahdollisuus kaivaa saamani työkalut esiin ja todella käyttää niitä omaan eheytymiseen.


Yksi oppien ja oivallusten kuninkaista on ollut se, että jokainen haaste ja pimeä aika elämässämme on täällä työntämässä meitä kohti täyteläisempää ja viisaampaa elämää, kunhan vaan pysymme auki sen opetuksille.


Korona epidemian alkutaipaleella sain kunnian tutustua uskomattomaan työkaluun, joka on kuin tieteellinen jatke kaikelle sille, mitä Aasiassa opin. “Tunne luontosi ja elä sen mukaan.”


Kyseessä on WSA analyysi, jonka avulla pystytään selvittämään yksilön biologiset vahvuudet sekä opitut asenne- ja toimintamallit ihan aivojen tasolla. Analyysi antaa tiedon siitä, mikä on luontainen tapasi ajatella ja prosessoida tietoa, sekä sen mitkä aistit ovat sinulla erityisen vahvat.


Nämä tekijät vaikuttavat vahvasti siihen minkälainen elämä pitää meidät innostuneina, elinvoimaisina, terveinä ja tuotteliaina.


Itsellä on ollut alusta asti vahva tunne, että tämä analyysi kuuluisi jokaisen ihmisen perusoikeuksiin ja tunnen, että tämä tulee ottamaan suurta kipinää alleen.


Suurkiitos Anitalle, joka tutustutti minut Anne Penttiseen. Pieni terästiimimme, johon kuuluu minun lisäksi Anita Löfberg, Tanja Saarinen ja Leea Kantelus, valmistuttiin ensimmäisten joukossa Suomessa Annen järjestämästä sertifiointikoulutuksesta WSA ja TSA asiantuntijoiksi.


WSA/TSA analyysien lisäksi opetan joogaa, hengitystyötä ja meditaatiota, sekä hostaan Vapaudu Voimaasi podcastia, jossa käsitellään eri aihealueita ja metodeja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja oman voiman löytämiseen liittyen.


Voimaannuttavin terveisin

Laura

Ensimmäisen joogakoulutukseni, Hatha ja Ashtanga jooga, tein Intian Rishikeshissä, jota sanotaan maailman joogapääkaupungiksi.
Intian Pyhät lehmät oli huippuja ja niitä oli KAIKKIALLA!

130 views0 comments

Recent Posts

See All

©2020 by Voimabileet

Tietosuojaseloste