Supervoimana Positiivinen Psykologia

Updated: Sep 22, 2020

*kaupallinen yhteistyö Joylla Oy:n kanssa

Itsemyötätunnon avulla on mahdollista sulkea itsensä omaan hellään huomaansa. Kuva Jenni Kareisto

Viimeiset kuusi vuotta ovat olleet hyvin rankat niin henkisesti kuin fyysisesti. Näihin vuosiin on mahtunut mm. paljon sairautta (Hyperemesis Gravidarum, raudanpuute, migreeni yms.), yli viiden vuoden nukkumattomuus, menetyksiä, minun kannalta huonosti mennyt synnytys, sektiosynnytys ja aina-reippaana-kyllä-minä-jaksan-ihmisenä-olo.

Puhumattakaan kaikesta, mitä on tapahtunut ennen tuota kuutta vuotta. Siitä ehkä joskus tulevaisuudessa enemmän.

Näistä huolimatta tai pitäisikö sanoa näiden ansiosta minulla oli koko ajan tunne, että jotain tässä elämässä nyt on, jotain enemmän ja isompaa kun tiesin, jotain hienoa ja upeeta – jotain, mikä selittää sitä, miksi näiden kaikkien kokemusten jälkeen koin syvää kiitollisuutta ja merkityksen tunnetta.

Olin nähnyt jo hoitovapaalla ollessani Facebookissa mainoksen Joyllan Positive Psychology Practitioner -koulutuksesta. En varsinaisesti tiennyt, mitä koulutus piti sisällään, mutta se kiehtoi minua silti heti. Silloin kuitenkin tein tietoisen päätöksen, että nyt olen vain lasten kanssa enkä hakenut mukaan.

Palasin työhöni esimiehenä 2019 syyskuussa ja olin jo valmiiksi todella uupunut. Kaikki univelka, raudanpuute ja 24/7 tavoitettavissa oleminen olivat vieneet loputkin mehut minusta. Kuitenkin jääräpäänä palasin töihin, sillä halusin kokeilla enkä halunnut tuottaa pettymystä työnantajalleni. Nopeasti kuitenkin huomasin, kuinka uupunut ja väsynyt todella olin.

Ihmiset työpaikalla olivat mahtavia ja heidän vuokseen jaksoinkin käydä siellä sen muutaman kuukauden jäämättä sairauslomalle, vaikka jälkeenpäin ajateltuna, minun olisi ehdottomasti pitänyt jäädä.

Pian töihin palaamisen jälkeen ymmärsin, että paikka ja tehtävä eivät olleet minua varten enkä voinut palautua uupumuksesta siellä ollessani. Kuin taikaiskusta muistin Joyllan koulutuksen, hain opintovapaata ja kiitos työnantajalleni se myönnettiin.

Marraskuun 2019 alussa alkoi Positive Psychology Practitioner -koulutus ja kun avasin ensimmäisen ”oppikirjan” - Martin Seligmanin Aito Onnellisuus - ymmärsin, miksi istuin juuri siinä, juuri silloin lukemassa, juuri sitä kirjaa. Minulle kävi hyvin selväksi, miksi minun kuuluu olla tällä tiellä.

”Viimeisen puolen vuosisadan ajan psykologia on keskittynyt yhteen ainoaan aiheeseen – mielensairauteen - …

Kun on helpotettu tiloja, jotka kurjistavat elämää, on näköjään samalla syrjäytetty niiden tavoittelu, jotka tekevät elämästä elämisen arvoista. …

Nyt on vihdoin syntynyt tiede, joka pyrkii ymmärtämään myönteisiä tunteita, lisäämään vahvuutta ja hyveellisyyttä ja tarjoamaan opastusta etsittäessä Aristoteleen kuvailemaan ”hyvää elämää”.”

Kirjoittaa Seligman.


Kuva napattu kyseisellä hetkellä äidin takkahuoneessa.

Tuossa hetkessä koko elämäni ollessa hirveässä myllerryksessä, istuessani kodittomana (uusi koti oli valmistumassa, mutta se oli viivästynyt) äitini takkahuoneessa kaikki vaatteet matkalaukussa jo kolmatta kuukautta, koin käännekohdan ja tällä tiellä ollaan edelleen – ”hyvän elämän” tiellä.

Koulutuksen edetessä pääsin tutustumaan itseeni lisää, tapaamaan mielettömän upeita ihmisiä sekä opiskelemaan hyvän elämän tiedettä. Sain takataskuuni mahtavia työkaluja, joilla kasvattaa omaa ja muiden hyvinvointia kotona ja töissä.

Koen ihmisen olevan kokonaisuus ja jos ihminen voi kokonaisuutena hyvin, silloin hän voi kukoistaa missä tahansa! Koen myös, että positiivinen psykologia on meillä jo kaikilla ympärillämme ja avain on tulla siitä tietoiseksi!

Esimerkiksi meillä kaikilla on mahdollisuus kohdella itseä itsemyötätunnolla, hengitys on aina mukana ja kiitollisuutta voi harjoittaa vaikka kun laittaa lapsia illalla nukkumaan kysymällä heiltä ”mistä sinä olet tänään kiitollinen?”.

Jatkossa haluan auttaa muita voimaan paremmin niin positiivisen psykologian työkalujen, kuin WSA & TSA* -työkalujen avulla. Haaveena minulla on opiskella myös skeematerapiaa, jolloin voin yhdistää myös sen tekemiseeni.

Vieläkään en tiedä mikä minusta tulee isona, mutta se tässä onkin kaikkein upeinta! KAIKKI ON MAHDOLLISTA ja pyrin luottamaan siihen, että elämä kantaa. Olen selvinnyt sellaisista kriiseistä, että en itsekään usko. Ja koen, että minulla on nyt myös upea PPP yhteisö tukenani ❤ KIITOS!

Jos mielenkiintosi heräsi, kysy rohkeasti lisää – vaihdan mielelläni ajatuksia ja juttelen kanssasi 😊

Tästä pääset tutustumaan Joyllan Positive Psychology Practitioner -koulutukseen.

VAROITUS! Saatat löytää oman suuntasi ja merkityksesi!

Voimaannuttavin terveisin

Anita Löfberg | Voimaannuttaja | Positive Psychology Practitioner

@Rimpissa

VOIMABILEIDEN mother & creator

* WSA:n ihmeelliseen maailmaan olen tutustunut vuodesta 2016 lähtien upean mentorini avulla ja hän on myös osasyynä siihen, että uskalsin ajatella isommin ja rohkeammin – hänen avullaan matka itseen alun perin alkoi ❤

200 views0 comments

Recent Posts

See All

©2020 by Voimabileet

Tietosuojaseloste