VOIMABILEIDEN PUHUJA - NETTA LEHTONEN

Updated: Jun 9, 2020


Netta Lehtonen - soveltavan positiivisen psykologian maisteri Kuva Susanna Pesonen

Moikka!


Ihmisten auttaminen kohti kukoistusta on intohimoni. Auttaminen ja hyvinvoinnin lisääminen ympärillämme on myös yrityksemme Joyllan tavoite, jota kohti kuljemme positiivisen psykologian opein ja työkaluin.  


Olen soveltavan positiivisen psykologian maisteri (Master in Applied Positive Psychology, University of East London), valmentaja ja Joyllan toinen perustaja. Ennen positiiviseen psykologiaan eli hyvän elämän tieteeseen ”hurahtamista” opiskelin Hankenilla kauppatieteiden kandiksi.


Tuo hurahtaminen on ollut melkoisen perusteellista, sillä mikäpä voisi olla tärkeämpää kuin hyvä ja merkityksellinen elämä?


Perustimme Joyllan yhdessä ystäväni Paulina Piipon (soveltavan positiivisen psykologian maisteri hänkin) kanssa vuonna 2015. Iloksemme yritys on nopeasti noussut Suomen johtavaksi positiivisen psykologian koulutusta tarjoavaksi yritykseksi. Olemme kehittäneet muun muassa Suomen laajimman positiivisen psykologian koulutusohjelman, Positive Psychology Practitioner -koulutuksen.


Hienointa on ollut nähdä, miten opiskelijamme ovat hyödyntäneet oppeja, päässeet eteenpäin ja vaikuttaneet muihin. PPP-koulutuksiimme on osallistunut ja parhaillaan osallistuu satoja upeita tyyppejä – esimerkkinä vaikkapa VOIMABILEIDEN ”Force of Nature” Anita! 😊


Itsemyötätunto on minulle yksi tärkeimpiä asioita, joita olen positiivisen psykologian opinnoista ja treeneistä saanut. Haasteet ja vastoinkäymiset kuuluvat elämään. Kohtaan ne paremmin ja saavutan tavoitteeni, kun kohtelen itseäni kuin hyvää ystävää. Ilman kykyä harjoittaa myötätuntoa itseäni kohtaan en olisi tässä – tekemässä itselleni todella merkityksellistä työtä yrittäjänä, esiintyjänä ja valmentajana.


On mahtavaa tehdä työtä, joka on suuri intohimoni, vastaa arvomaailmaani ja tuntuu todella merkitykselliseltä. Pääsen työssäni käyttämään vahvuuksiani ja haluan auttaa muitakin tekemään niin. Jokainen työ voi olla merkityksellinen ja jokainen meistä pystyy hyödyntämään vahvuuksiaan voimavaroinaan.


Parhaiten rentoudun aloittamalla aamun tanssien välittämättä siitä kuinka hölmöltä se näyttää. Musiikki ja kehon liike tuovat minulle hyvän fiiliksen, jonka avulla päivästä tulee parempi. Toinen lemppari on ulkoilla koirani Tacon kanssa ja pysähtyä ihastelemaan puiden latvoja. Sen seurauksena puu saa usein minulta halin – vai käyköhän siinä sittenkin toisin päin?


Ilolla,

Netta


Kuva Sami Tuoriniemi

85 views0 comments

Recent Posts

See All

©2020 by Voimabileet

Tietosuojaseloste