Musiikin parantava vaikutus ja eteenpäin työntävä voima.

Kun mietitään minun elämäni tapahtumia pikkupojasta tähän “hieman varttuneempaan henkilöön”, löytyy sieltä yksi uskomattoman vaikuttava elementti. Nimittäin musiikki on näytellyt valtavan isoa roolia. Olen keskittynyt lähinnä musiikin kuunteluun sen sijasta, että soittaisin itse jotain instrumenttia.

Tarkemmin asiaa ajateltuna voidaan tietyllä tavalla todeta, että musiikki on soittanut minua. Niin iso rooli ja merkitys sillä tosiaan on ollut.

Artisteilta usein kuulee kuinka ihmiset tulevat heille kertomaan kuinka musiikki on pelastanut ja auttanut läpi vaikeiden vaiheiden. Pystyn helposti tämän allekirjoittamaan monestakin eri kulmasta katsottuna. Monesti saan parhaat keskustelut nimenomaan näistä asioista.

Seuraavaksi kerron hieman miten musiikki on toiminut minulle merkittävänä apuna kohti miestä joka nyt olen. Toivon, että te lukijat saatte tästä ideoita ja ajatuksia. Nostan esiin muutamia asioita joita voisi sanoa vinkeiksi, muistakaa kuitenkin että en ole alojen ammattilainen. Olen oppinut asioita omasta elämästäni.

Musiikki osana kasvamista.

Lapsuudessani musiikki toimi eräänlaisena elämän täytteenä. Ystäviä oli mutta ei missään nimessä liikaa. Usein olikin siis turvauduttava juuri musiikin kuunteluun. Rankka metallimusiikki tuli kuin vahingossa osaksi elämääni jo pikkupojasta. Naapurin kuuntelema musiikki oli jotain todella kiehtovaa. Tunteiden purkuun en tiedä mitään sen parempaa kuin kuunnella kunnon metallimusiikkia, parasta vielä jos sanoitukset ovat elämäntilanteeseen iskeviä.

Koulukiusaamisen kohteeksi joutuminen lisäsi vielä raskaan musiikin merkitystä, ilman intohimoista musiikin kuuntelua olisin ollut hyvin kiukkuinen nuori poika. Musiikin lisäksi muutama tärkeä ystävä auttoivat minut läpi lapsuuden ja nuoruuden sattumusten. Nykyään ymmärrän näiden olevan valtavan tärkeä asia ja suuri osa sitä mitä nyt olen.

Jos teidän lapsenne tai tuttunne on innostunut musiikin kuuntelusta, älkää lähtekö hillitsemään hänen intohimoa. Antakaa kuunnella mitä kuuntelee ja juuri niin paljon kuin kyseinen henkilö haluaa. Oman intohimon toteuttaminen auttaa ja kehittää, myöhemmässä vaiheessa elämää tulee tilanteita joissa näistä hetkistä voi tulla kullanarvoisia.

Aikuisuus ja työura.

Musiikki on intohimo… Ihminen tarvitsee intohimoja elämäänsä jotta aikuisena tietää tavoitella omaa unelmaansa. Ajatellaan esimerkiksi työuraa. Alussa on toki tärkeää päästä vain alkuun ja sisään työelämään. Minun mielestäni ihmisille kuitenkin on luonnollista se, että jossain vaiheessa aloitetaan oman unelman tavoitteleminen. Jos sinulla on intohimoja, saat varmasti niistä sopivaa vinkkiä mitä tavoitella.

Oma työurani on hyppinyt portaita ylöspäin useampaan otteeseen, tämän lisäksi myös aloja olen vaihtanut muutamaan kertaan. Musiikin kuuntelun aikana olen monesti todennut “tuo on se mitä haluan” tai “nyt riittää ja pitää muuttaa asioita”. Ajatukset saavat aivan eri tason kun uppoutuu musiikin vietäväksi, mielellään kuulokkeet päässä ja mahdollisesti sanoja mukana lueskellen. Minulla on monia uskomattomia havahtumisia näiden tilanteiden takia.

Viimeisimpänä esimerkki uusien haasteiden etsimisestä työelämässä. Olin menossa keskustelemaan avoinna olevasta työpaikasta. Juuri ennen keskustelua kuuntelin kuinka Lamb Of God paahasi jenkki-metalliaan. Tuolla yhtyeellä on säkeistö joka yksinkertaisesti on asennetta isolla A:lla. Lisään tuon pätkän artikkelin loppuun, suosittelen lukaisemaan ja sisäistämään.

Tästä minulle tuli sellainen energialisä ja lähdin keskustelemaan asenteella “minä otan tuon työpaikan”! Tätä kirjoittaessani olen 99 % varma siitä, että todellakin otin sen.

Sosiaalisuus ja into ystävystymiseen.

Kuvittele tilanne. Olet uutena ihmisenä tilassa jossa 10 sinulle tuntematonta ihmistä. Tutkailet hetken ja kuuntelet mistä porukka puhuu. Huomaat heidän puhuvan töistä, ihmissuhteista, yhteisistä menoista yms. Tarkkailet ja yhtäkkiä huomaat jonkun puhuvan musiikista, otat kantaa ja olet sisällä keskustelussa. Huomaat loppuillasta että olet osa porukkaa, vaikka näit heidät ensimmäistä kertaa.

Tämä sama efekti on edessä myös silloin kun tutustut vaikka kahden kesken uuteen ihmiseen. Minulla on useita tämänkaltaisia kokemuksia viime ajoilta. Näistä ihmisistä tuli heti huomattavasti läheisempiä ja vain koska päästiin puhumaan “samaa kieltä”.

Monesti olen myös todennut kuinka yhteinen intohimo musiikkiin tuo todella merkittävän siteen ihmisille. Useasti käydään tapahtumissa, viestitellään, soitellaan ja muuten vaan tavataan. Nämä hetket ovat hyvinvoinnin kannalta tärkeitä, sillä näissä saa hetkeksi unohtaa kaiken “järkevän” eli pikku breikki arjesta. Vahva suositus.

Loppukommentiksi lupasin minulle voimaa tuovan lyriikka-pätkän (pahoittelut parista rumasta sanasta)

“Now it's the moment that everything can change

You are completely responsible for your own life

And no one it's coming to save you from yourself

So stop blaming your problems or any or everything else

It does not matter one tiny fucking bit

How unfair you think the world is, it's only what you do

Right here, right now

Right this fucking instant that matters

It's your choice to

Sink or swim”

Lamb Of God: Delusion Pandemic

Kirjoittaja on Ville-Veikko Laaksonen

Voimalause: "Vain kehittämällä ja haastamalla vanhoja tapoja on mahdollista uudistua."

Ville-Veikko Laaksonen | Innoittaja, vaikuttaja, uudistaja

Pienen kaupungin kasvatti isommissa ympyröissä.


Elämänkokemusta löytyy niin hyvistä kun huonoista asioista. Lapsuuteni oli ailahteleva, lähinnä mutkina matkassa vanhempien avioero ja koulukiusaamisen kohteeksi joutuminen.

Musiikki elementtinä auttoi minut monesti suosta ylös ja sai minuun eteenpäin puskevaa asennetta.

Aikuisiällä eli nyt kotoa löytyy vaimo, 8-vuotias poika ja 10-vuotias tytär.

Urani on mennyt lähes niin kuin olen halunnut. Portaita on hypitty ylöspäin, mutkilta toki ei ole tässäkään säästytty.

Viimeisen puolen vuoden sattumusten johdosta asenteeni on nyt ennen kaikkea periksiantamaton ja kunnianhimoinen.

Ihmisiin olen tutustunut entistä enemmän ja saanut valtavasti sisältöä elämään. Olen onnistunut voimaannuttamaan ja auttamaan ihmisiä muun muassa pitämällä sparrailuja. Tätä meinaan nyt jatkaa mutta otan myös avuksi artikkelien kirjoittamisen.


PS. Minuun voi ottaa yhteyttä soittamalla, whatsappilla tai linkkari-viesteillä. Koska tahansa ja ilman ajanvarausta, hyvin matalalla kynnyksellä.


62 views0 comments

Recent Posts

See All

©2020 by Voimabileet

Tietosuojaseloste