Matkalla kanssasi by Piia Rämä

Matkalla kohti kukoistavaa elämää

Hei kaikille! Olen Piia Rämä ja koulutukseltani kasvatustieteiden maisteri. Kerron teille oman tarinani, miten olen päässyt matkalle mukaan kohti kukoistavampaa elämää.

Piia Rämä | KM, Positive Psychology Practitioner

Uupumus - se iski minuunkin muutama vuosi sitten. Olin pitkään ollut kotona hoitovapaalla hoitaen kahta lastamme. Mieheni tekee kolmivuorotyötä eri paikkakunnalla, joten hän joutuu olemaan pitkiä aikoja pois kotoa. Muistan, kuinka neuvolatapaamisessa varoiteltiin, että esimerkiksi armeijanpalveluksessa olevien puolisot uupuvat herkimmin. Pidä huoli omasta jaksamisestasi!

Palasin luokanopettajan töihin takaisin neljä vuotta sitten. Ajattelin, että se voi olla vielä astetta rankempi yhtälö; lapset sekä työt. Tai sitten minun voi käydä hyvin. Voin töissä antaa luovuuden taas kukkia ja pääsen toteuttamaan itseäni vastapainona kotirutiineille.

Töihin paluu oli rankkaa ja vielä rankempaa, mitä olisin ikinä voinut kuvitella. Jo ensimmäisenä syksynä tulivat oireet. Hiukset lähtivät kirjaimellisesti päästäni, ihoni voi huonosti, olin itkuinen ja väsynyt. Olin sinnikäs ja meni monta vuotta ennen kuin rohkenin pyytää apua. Sittenkin häpeilin sitä, että miten minä en jaksa. Olen epäonnistunut omassa elämänhallinnassani.

Tuosta avun pyytämisestä alkoi kuitenkin avautua ovia ihan uuteen maailmaan. Näin Facebookissa mainoksen Positive Psychology Practitioner –koulutuksesta. Mietin koulutukseen osallistumista vakavasti päivän ja olin mukana! Silloin hyppäsin mukaan hyvinvoinnin junaan, joka on matkalla. En tiedä vielä päämäärää, mutta minua lohduttaa ajatus, että olen matkalla. Kohti kukoistavaa elämää ja parempaa hyvinvointia. Huomaan jo nyt, kuinka mukaan on tarttunut mahtavia oppeja ja ennen kaikkea ihania samankaltaisia ihmisiä. Kuten VOIMABILEIDEN Anita ❤️.

Reilu puoli vuotta on mennyt, kun aloitin positiivisen psykologian opinnot. Tärkeimpinä oppeina tähän asti ovat olleet oma henkinen kasvu, itsemyötätunto sekä itsestä huolehtiminen. Minun on ensin rakastettava itseäni, jotta voin olla hyvä äiti, vaimo tai opettaja muille. Tietoisen läsnäolon harjoitukset ovat tuoneet minulle sisäistä rauhaa ja pysähtymistä kiireisen arjen keskellä.

Maaliskuussa 2020 kävin ensimmäisen äänimaljakoulutukseni. Sen jälkeen olen kotona tehnyt säännöllisesti äänimaljarentoutuksia itselleni. Ne toimivat minun mindfulness- ja meditaatiohetkinä. Positiivisen psykologian opinnoilla on ollut minulle valtavan voimaannuttava vaikutus. Sen vuoksi perustin Instagram-tilin (rakasta.itseasi) ennen kaikkea itselleni, jotta muistaisin saamani opit. Plussaa on, jos voin omilla ajatuksilla ja harjoituksilla voimaannuttaa myös muita.


Nyt katson taas tulevaisuutta innostavin ja odottavin mielin.

Mitä kaikkea tällä matkalla saankaan vielä kokea - se jää nähtäväksi.

Voimaannuttavin terveisin,

Piia

KM, Positive Psychology Practitioner


Piia Rämä | KM, Positive Psychology Practitioner


217 views0 comments

Recent Posts

See All

©2020 by Voimabileet

Tietosuojaseloste